• House SG

House SG

MEMORY
The single-family housing SG is located in Benidorm, Sierra Helada, in a rectangular plot.
The plot has steep slopes. In order to enjoy the views of Benidorm, the House is situated in the highest part of the plot in the North-South direction.
The access to the housing, pedestrian and vehicle, is realized by the street that limits the plot in the highest part. Access to housing is at first floor
The House has basement, ground and first floor.
In the basement are the housing facilities, and complies with the urban planing allows. This plant is illuminated and ventilates, through windows in different orientations, which emerge using the existing slope. The housing program develops on ground and first floor.
The urbanization of the plot consists of landscaped terraces to adapt to the natural slope of the land. Swimming pool is located on the terrace close to the housing.
The main uses are oriented toward the bay of Benidorm.
The volume of the single family dwelling is formed by the superposition of two straight prisms. The intersection of the volumes of ground and first floor, generates terraces and shadows that favoracen the energy efficiency of housing.
The program is distributed in the housing of compacted form, without losing the main lines of the housing. Each of the parts of the housing establish relationships with the visual environment.
The architectural complex is presented as a sum of volumes, clearly differentiated by their character, lights and shadows. First and ground floor are very compacted due to programmatic needs, without losing the main lines of the housing

LOCATION 
Sierra Helada, Benidorm (Alicante)

BUILT AREA
544,08m2

TEAM
ARCHITECT:
Antonio Galiano Garrigós.

THECNICAL ARCHITECT:
Jose Mª Germán Cecilia

FACILITIES:
Moises Mula Parres

STRUCTURE
Luis Estevan García

CONTRIBUTORS:
Almudena Espinosa Fernández
Javier Jiménez Benito
Federico Tomás Serrano

TECHNICAL SHEET
Categories: 2011, Housing, Interior Design, Private