• Charity Building
  • Charity Building
  • Charity Building
  • Charity Building
  • Charity Building
  • Charity Building
  • Charity Building
  • Charity Building

Charity Building

MEMORY
The action aims to recover a unique place in the layout of the city of Orihuela, taking into account the situation of the plot according to the Cerro de San Miguel.
It is also aimed to recover the building, very damaged, as far as possible, providing it new uses. The recovery of the building passes through the restoration of the existing areas and the reconstruction of the destroyed ones.
For the rehabilitation of the building, a circulation core is located at the rear part of the building, putting into value the privileged view of the rocky outcrop of the Cerro de San Miguel. On the ground floor are located the access to public areas such as workshops, meeting hall and shop. The upper floors will be used for residence. The first floor contains eight bedrooms and a small apartment.

LOCATION
C/ Comedias, s/n. Orihuela (Alicante)

BUILT AREA
818,61m2

TEAM
ARCHITECT:
Antonio Galiano Garrigós.

THECNICAL ARCHITECT:
José Mª Germán Cecilia

FACILITIES
Moisés Mula Parres

CONTRIBUTORS:
Emilio Cortes Saura
Javier Jiménez Benito
Verónica Seoane Lugli

TECHNICAL SHEET
Categories: 2004, Asistential, Private, Rehabilitation, Residencial