• Office building for Torrevieja Towm Hall
  • Office building for Torrevieja Towm Hall
  • Office building for Torrevieja Towm Hall
  • Office building for Torrevieja Towm Hall

Office building for Torrevieja Towm Hall

MEMORY
3rd PRIZE
The building is located in Torrelamata, a small district north toTorrevieja.
The site proposed has a rectangular shape. It only has neighbours in one of the four sides. The main façade faces to the west.
Uses in the different plants are organized as follows: in the second basement floor there is an area of storage, in the first basement floor there is an area of facilities and storage.
On ground floor is the reception area and hall.
On the first floor there is a working area for officials divided into four areas with a meeting room.
On the second floor offices are mixed with working areas. There is also a small seminar.
Attic floor contains working areas with offices.
The main entrance is through a large opening that runs the full height of building. The main circulations of each plant is placed along a north-south axis parallel to the building.
The facades are blind. The illumination occurs through skylights that are drilling the various plants.

LOCATION
Plaza Gaspar Perelló. Torrelamata, Torrevieja (Alicante)

BUILT AREA
1739,76m2

TEAM
ARCHITECT:
Antonio Galiano Garrigós
Rafael Landete Pascual

CONTRIBUTORS:
Emilio Cortés Saura
Ángel González Avilés
Isabel Pérez Millán

TECHNICAL SHEET
Categories: 2004, Competition, Offices, Public