• Education Faculty
  • Education Faculty
  • Education Faculty
  • Education Faculty
  • Education Faculty
  • Education Faculty
  • Education Faculty
  • Education Faculty
  • Education Faculty

Education Faculty

MEMORY
The project involves the reform and adaptation of the building of the former Faculty of Education of the University of Alicante’s Campus.
The building housed the administrative, secretariat and dean of the Faculty of Education as well as faculty offices and a special classroom. The project involves the reform and adaptation to the new use and update the current regulations.
This is an existing building with a prismatic volumetric square with two floors and a central courtyard. This volume consists of two L-shaped pieces, one piece was part of the former military airfield Rabasa.
The ground floor is intended to be addressed to an educational use doing a redistribution of the existing classes. One of this classroom is enabled as auditorium. In addition, there is an area for administrative purposes.
On the first floor, offices maintain the existing distribution. The spaces on the corner of the building are enabled as informal meeting rooms and rest areas.

LOCATION
Universidad de Alicante – San Vicente del Raspegig (Alicante)

TEAM
ARCHITECT
Antonio Galiano Garrigós

CONTRIBUTORS
Javier Jiménez Benito
Rafael García Sacristán
Mª José Ramos Mira
Sandra Escoda Pérez
José Luis Sanjuan Palermo
Adrián Beltrán Martínez
Jessica Martínez Esteve
María Reig García

TECHNICAL SHEET
Categories: 2013, Educational, Rehabilitation