• Multicultural Center
  • Multicultural Center
  • Multicultural Center
  • Multicultural Center
  • Multicultural Center
  • Multicultural Center
  • Multicultural Center

Multicultural Center

MEMORY
The proposal is based on the existing building and like in the musicals, repetition and rhythm generate visual effects. The composition of the project is based on the same rhythmic repetition. The part to keep is repeated and rotated in the plot, based on points known as the watchtower.
The design of volumetric try to hollow the existing urban structure and to increase sunlight in the area. The overhangs and terraces allows the sun to penetrate to the street getting more light around the environment surrounding the building. At the same time is achieved that direct light reaches all floors of adjacent buildings.
In addition, the street comes in the building and leads it to green area in the top of the building looking for the sun and is expanded the existing public space in the area.
In its external image, the building tells what is happen inside, and is reflecting in the musical scores of the facades.

LOCATION
Torrevieja (Alicante)

TEAM
ARCHITECT
Antonio Galiano Garrigós

CONTRIBUTORS
Almudena Espinosa Fernández
Javier Jiménez Benito
Rafael García Sacristán

TECHNICAL SHEET
Categories: 2011, Competition, Cultural, Public