• Building for Youngsters Els Estels

Building for Youngsters Els Estels

MEMORY
The building is located on a “L” shape plot parcel located in the downtown area of the city of Alicante. The building is located in the north central part of the plot in front of an existing auditorium that faces mostly to Av Conde Lumiares. The new building has façade to the C/ General Pinto.
The building is arranged over three floors, two of them for specific programs for the building. The third one, the second floor, is assigned for dressing rooms, storage and facilities.
The building has 3 entrances. The entrances are located on the east and north façade. Access through the courtyard is situated on the south facade. The distribution of the program is done through a central corridor. The corridor is divided into two halls and corridors leading to bedrooms. They are grouped in the eastern part of the ground and first floors. The vertical communications are developed by two stairwells. In the southern area of the plot are developed gardens interspersed with areas of transit and the sports area.

LOCATION
C/ General Pintos (Alicante)

BUILT AREA
773,63m2

TEAM
ARCHITECT:
Antonio Galiano Garrigós

THECHNICAL ARCHITECT:
Luis Altuna Izquierdo

CONTRIBUTORS:
Mario Berná Box
Almudena Espinosa Fernández
Cristina Galindo Navarro
Javier Jiménez Benito
Verónica Seoane Lugli

TECHNICAL SHEET
Categories: 2006, Asistential, Public