• Day-care center for old people
  • Day-care center for old people
  • Day-care center for old people
  • Day-care center for old people
  • Day-care center for old people
  • Day-care center for old people
  • Day-care center for old people
  • Day-care center for old people

Day-care center for old people

MEMORY
The building is placed in the south part of the plot, leaving an open space, used for garden, in front of it. The garden is the link with the streets that border the plot.
The project is developed in only one level and also in one volume. The garden that surrounds the building and small courtyards perforate the volume.
The building has two accesses, at the north façade the one for the users of the buildings, at the west façade the private access for workers.
Building program is divided into two big areas, the area open to the users (old people) and the private area only for the workers. The transition between both areas must be under control and only it is only possible in two places.
Intercalated with the uses of the building, garden and small courtyards enable transparencies and improve the strength of the perspective.
Courtyards and gardens inside the building look back on the Mediterranean typology and reinforce the feeling of being at home for the users.

LOCATION
C/ Ramón Ávila Santos esquina Av. Vega Baja. Cox (Alicante)

BUILT AREA
450´00m2

TEAM
ARCHITECT:
Antonio Galiano Garrigós

THECHNICAL ARCHITECT:
Jose Mª Germán Cecilia

FALICITIES
Moises Mula Parres

STRUTURE
Luis Estevan García

CONTRIBUTORS:
Mario Berna Box
Almudena Espinosa Fernández
Cristina Galindo Navarro
Javier Jiménez Benito
Veronica Seoane Lugli

TECHNICAL SHEET
Categories: 2005, Asistential, Public