• Care Center for old people
  • Care Center for old people
  • Care Center for old people
  • Care Center for old people
  • Care Center for old people
  • Care Center for old people
  • Care Center for old people
  • Care Center for old people
  • Care Center for old people
  • Care Center for old people
  • Care Center for old people

Care Center for old people

MEMORY
The project involves the renovation and adaptation of a Care Center for old people that already exists and is in use., but due to its age exist a high degree of deterioration in most of the building. In addition, is made adaptation and redistribution of spaces to make it accessible to all users and adapted to current needs.
The center is located on a plot situated in the palm grove of Elche with landscaped spaces and recreational areas around it.
The building volume before and after the intervention consists of three clearly differentiated parts. One hand a base of 60 cm where it’s supports the building and provides a corridor to the whole perimeter. On this volume stands the main body of the building that has a plant with form of symmetrical comb with three modules on each side and the entrance there is on the south side. And lastly a volume of greater height located north at the end of main axis. This body contains the snack bar of the building and the base grows here to enjoy an adjacent terrace.
The intervention respects the current image and geometry of the building and the work will consist of repairing damaged items, redistribution and matching interior. Interventions will also be made to improve the thermal envelope of the building and its energy efficiency.

LOCATION
Elche (Alicante)

TEAM
ARCHITECT
Antonio Galiano Garrigós

CONTRIBUTORS
Almudena Espinosa Fernández
Javier Jiménez Benito
Rafael García Sacristán

TECHNICAL SHEET
Categories: 2012, Asistential, Cultural, Public, Rehabilitation