• Mejías’ home
  • Mejías’ home
  • Mejías’ home
  • Mejías’ home
  • Mejías’ home
  • Mejías’ home

Mejías’ home

MEMORY
The building under restoration is one of the few examples of bourgeois architecture that were built in the second half of the nineteenth century in the town of Orihuela.
The main building had three levels, ground, first and second floor, around an imperial type stair.
The proposed restoration could be divided into two parts, first the rehabilitation of the building interesting historical areas and on the other hand the reconstruction of the damaged parts of the building.
The concept of the intervention is to define two open spaces along both façades that will be used for offices.
Between the two open spaces is placed a cellblock for vertical communications, the imperial staircase, the stairs, the elevator and the core toilets. The main façade is restored as it is currently reconstructing lost figures and cleaning up it.
The façade to the Calle de las Flores, is rebuilt using traditional materials and a language according to theenvironment.

LOCATION
Pza. Caturla, 2. Orihuela(Alicante)

BUILT AREA
973,78m2

TEAM
ARCHITECT:
Antonio Galiano Garrigós.
Rafael Landete Pascual

THECNICAL ARCHITECT:
José Mª Germán Cecilia

CONTRIBUTORS:
Emilio Cortes Saura
Patricia García Fraile
Ángel González Avilés
Leticia Martín Lobo
Isabel Pérez Millán
Jorge Sánchez Plasencia

TECHNICAL SHEET
Categories: 2001, Offices, Private, Rehabilitation